netwerk

Moderators: Joyce, Laura, Eminent-Admin

netwerk

Postby hanske007 » 07 Mar 2018, 15:30

em 7480 niet in mijn netwerk te zien, wel alle andere apparaten.
auto ip adres: 196.254.125.191
terwijl vorige eminent ip had http://192.168.2.31:8066/
en wel zichtbaar was in het netwerk op dezelfde utp kabel.
hanske007
User
 
Posts: 15
Joined: 26 Jul 2014, 23:50

Re: netwerk

Postby Joyce » 07 Mar 2018, 16:31

Beste hanske007,

Hoe ziet je netwerk opstelling eruit en hoe is je media speler verbonden met je netwerk?

Zo te zien krijgt je media speler geen IP adres vanuit je router.
Dus ik verwacht dat er een IP conflict optreedt, wellicht in de vorm van twee DHCP servers die draaien of toch een defect in de bekabeling.
Kijk ook bij netwerk instellingen van je EM7480 of daar het verkrijgen van je IP adres op DHCP staat of Fixed IP. Zet deze ter test op DHCP.
User avatar
Joyce
Forum Goddess
 
Posts: 1759
Joined: 09 Jan 2013, 11:30

Re: netwerk

Postby lup » 13 May 2018, 17:10

Mijn 7480 ziet mijn PC niet meer staan onder 'netwerken'. Ik kan hem derhalve niet meer gebruiken. De stappen in de post 11-10-2017 - (ID: 9985) heb ik voor de zekerheid opnieuw uitgevoerd, maar helaas zonder resultaat.

Is hier een fix voor?
lup
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 13 Nov 2016, 12:19

Re: netwerk

Postby Joyce » 14 May 2018, 11:57

Beste Lup,

Als je naar "Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen" navigeert zoals beschreven in de FAQ, dan heb je een optie: Mediasharing inschakelen.
Zorg dat deze is ingeschakeld. Deze word ook hersteld na een update van Windows 10.
Laat a.u.b even weten of het hiermee is opgelost.
User avatar
Joyce
Forum Goddess
 
Posts: 1759
Joined: 09 Jan 2013, 11:30

Re: netwerk

Postby lup » 28 May 2018, 20:33

Helaas, geen verandering.
lup
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 13 Nov 2016, 12:19

Re: netwerk

Postby Joyce » 29 May 2018, 09:07

Beste lup,

Heb je een Windows 10 PC?
Windows 10 heeft namelijk een tijdje geleden in een Update Samba 1 uitgeschakeld (waarmee de EM748X werkt) om veiligheids redenen. Om de EM748X via netwerk weer te kunnen benaderen dien je dit in te schakelen dit zorgt er wel voor dat je PC minder veilig wordt. Wij hebben hier een instructie voor om Samba 1 weer in te schakelen op Windows 10 maar bedenk eerst goed of je deze wel weer wilt inschakelen.
User avatar
Joyce
Forum Goddess
 
Posts: 1759
Joined: 09 Jan 2013, 11:30

Re: netwerk

Postby lup » 02 Jun 2018, 13:52

Helaas, had deze stap ook al geprobeerd maar zonder resultaat.
lup
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 13 Nov 2016, 12:19

Re: netwerk

Postby Joyce » 04 Jun 2018, 09:31

Beste lup,

Dit is niet de instructie zoals deze op onze website staat er is nog een andere handeling die uitgevoerd moet worden en deze hebben we bewust niet op onze website gezet zodat we de gebruikers kunnen waarschuwen dat je hiermee een Windows kwetsbaarheid openzet.
User avatar
Joyce
Forum Goddess
 
Posts: 1759
Joined: 09 Jan 2013, 11:30

Re: netwerk

Postby lup » 04 Jun 2018, 20:28

Ok, stuur deze maar via Pm als je wilt.

alsvast bedankt.
lup
Newbie
 
Posts: 7
Joined: 13 Nov 2016, 12:19

Re: netwerk

Postby Joyce » 05 Jun 2018, 09:29

Bij deze, PM gestuurd
User avatar
Joyce
Forum Goddess
 
Posts: 1759
Joined: 09 Jan 2013, 11:30


Return to Technische vragen

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron