tijd goedzetten op em7075-dts

Discussie over beide modellen EM7075

Moderators: Joyce, Laura, Eminent-Admin

tijd goedzetten op em7075-dts

Postby docimat » 23 Apr 2011, 17:34

nog steeds staat de tijd op het jaar 2000 op de downloads, als ik browse over de usb schijf via mijn laptop.

ik heb de meest actuele firmware.

hoe zet ik de tijd blijvend goed?
docimat
User
 
Posts: 44
Joined: 05 Jan 2011, 22:10

Re: tijd goedzetten op em7075-dts

Postby Goner » 25 Apr 2011, 22:17

de enige manier die ik ken is om met telnet (bijv. met Putty) verbinding met de EM7075DTS te maken en dan in Linux :
Code: Select all
 export TZ="GMT-1"
 rdate ntp.xs4all.nl

of een andere NTP time-server.
en gebruik GMT-2 voor zomertijd

de klok blijft lopen, maar helaas wordt de TZ niet bewaard bij uit/aan zetten, dus die moet je elke keer doen :(

je zou de TZ variable moeten kunnen bewaren volgens deze thread, maar het werkt helaas niet.
viewtopic.php?f=8&t=937
User avatar
Goner
User
 
Posts: 41
Joined: 17 Nov 2010, 23:56
Location: Rotterdam, Netherlands

Re: tijd goedzetten op em7075-dts

Postby docimat » 29 Apr 2011, 17:52

bedankt,

kan ik wel wat mee,, helaas is alles weg na de reboot
raar dat zoiets niet blijvend is
docimat
User
 
Posts: 44
Joined: 05 Jan 2011, 22:10

Re: tijd goedzetten op em7075-dts

Postby Goner » 01 May 2011, 20:12

docimat wrote:helaas is alles weg na de reboot

Nou, alles ?
Als je bijv. je workgroup of zo aanpast
Code: Select all
config_tool -c SAMBA_WORKGROUP='mijn_workgroup'

en de configuratie saved met
Code: Select all
config_tool -s

dan overleeft dat ook een reboot.

Maar de tijd is weg, inderdaad.
NTP zat er vroeger wel in overigens, tijd zetten bij boot : viewtopic.php?f=16&t=659
maar is verdwenen bij firmware 1.00.07 ...
User avatar
Goner
User
 
Posts: 41
Joined: 17 Nov 2010, 23:56
Location: Rotterdam, Netherlands

Re: tijd goedzetten op em7075-dts

Postby MartinHerrman » 17 Aug 2011, 22:14

je kunt met de config tool wel zaken opslaan in het geheugen, maar ze worden niet automatisch gebruikt bij het opnieuw opstarten. Daar moet je nog wat scriptwerk voor doen.

ik heb inmiddels m'n eigen firmware beschikbaar gesteld. Nog helemaal niet 100%, maar heb inmiddels wel ntp met tijdzone functie gereed. Komt in versie 0.2 beschikbaar :-)
http://www.herrman.nl/index.php?item=em7075
User avatar
MartinHerrman
Forum Supporter
 
Posts: 99
Joined: 08 May 2010, 11:24


Return to EM7075 / EM7075-DTS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest